KitchenAid Stand Mikserle Taze Makarna Hamuru Tarifi

16-01-2025 12:24
KitchenAid Stand Mikserle Taze Makarna Hamuru Tarifi

Bu tarifte, bütün yumurta ve yumurta sarısının mükemmel dengesiyle altın rengi ve elastik bir hamur elde edersiniz. Yumurta sarıları hamura yağ ekleyerek parlak bir renk sağlarken, yumurta beyazları nem ve protein desteği sunarak güçlü bir yapı oluşturur.

İklim ve mevsim şartlarına göre unun nem tutma kapasitesi değişebileceği için su miktarını ayarlamayı unutmayın. Sıcak ve nemli bir ortamda hamur daha nemli olurken, kuru iklimlerde veya kış aylarında daha fazla suya ihtiyaç duyabilirsiniz.

Malzemeler:

10 büyük yumurta.
1 yemek kaşığı zeytinyağı.
2 ⅓ su bardağı un. (321 gram çok amaçlı un, 356 gram 00 un veya 404 gram ince öğütülmüş irmik)

Hazırlık Süreci:

Stand Mikserle Hazırlık
Yumurtaları ve yağı karıştırın.
Unu mikserin haznesine koyarak hamur kancasını takın. Karışımı düşük hızda karıştırarak hamur haline getirin ve elastik kıvam elde edene kadar elle birkaç dakika yoğurun.

Mutfak Robotuyla Hazırlık
Yumurtaları ve zeytinyağını çırpın.

Unu mutfak robotuna koyup çalıştırırken yumurta karışımını ekleyin. Toparlanmış hamuru çıkarıp pürüzsüz kıvama ulaşana kadar yoğurun.

İpucu:

Makarna hamurunu streç filme sararak buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz. Kullanımdan önce oda sıcaklığında bekletin.

Jade's Home'da yer alan Stand Mikserleri incelemek için tıklayınız. 

Stand Mikserleri İncele!

Jade's Home'da yer alan Mutfak Robotlarını incelemek için tıklayınız.

KitchenAid Mutfak Robotları

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.