Evde Reçel Yapımı: Doğallıkla Gelen Lezzet!

04-02-2025 11:32
Evde Reçel Yapımı: Doğallıkla Gelen Lezzet!

Evde Reçel Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?


Taze ve Olgun Meyve Seçimi: Reçelin en önemli bileşeni meyvedir. Lezzetli bir reçel için olgun ama çürük olmayan meyveleri tercih edin.

Şeker Oranı: Reçelin tat dengesini sağlamak için genellikle 1 kilo meyveye 1 kilo toz şeker kullanılır. Daha az tatlı sevenler şeker miktarını azaltabilir.
Limon Suyu veya Limon Tuzu: Reçelin şekerlenmesini önlemek ve kıvam almasını sağlamak için mutlaka limon suyu veya limon tuzu ekleyin.

Düşük Isıda Pişirin: Meyvelerin aromalarını kaybetmemesi için kısık ateşte pişirerek yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz.
Çilekleri yıkayıp saplarını temizleyin.

Geniş bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyerek 4-5 saat bekletin.

Orta ateşte kaynatmaya başlayın ve yüzeye çıkan köpükleri alın.

Limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynattıktan sonra sıcakken kavanozlara doldurun.



3. Portakal Reçeli


Malzemeler:

4 adet portakal
3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı:

Portakalları soyup kabuklarını ince şeritler halinde kesin.
Kabukları acısını almak için kaynar suda 2-3 kez haşlayın.
Portakalları doğrayıp şekerle birlikte kaynatın, limon tuzunu ekleyin.
Kıvamı uygun hale gelince kavanozlara doldurun.




4. Vişne Reçeli


Malzemeler:

1 kg vişne
1 kg toz şeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
Şekeri vişnelerin üzerine dökerek 4-5 saat bekletin.
Kaynamaya başladığında köpükleri alın ve limon suyunu ekleyin.
Reçel kıvam aldıktan sonra sıcakken kavanozlara doldurun.





1. Mis Kokulu Çilek Reçeli

Malzemeler:

1 kg çilek1 kg toz şekerYarım limonun suyu



Yapılışı:

Çilekleri yıkayıp saplarını temizleyin.Geniş bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyerek 4-5 saat bekletin.Orta ateşte kaynatmaya başlayın ve yüzeye çıkan köpükleri alın.Limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynattıktan sonra sıcakken kavanozlara doldurun.

Ev Yapımı Reçelin Farklı Kullanım Alanları:

Kahvaltıda: Geleneksel ekmek üzerine sürebilir ya da tahıllarla tüketebilirsiniz.
Tatlılarda: Cheesecake, kek ve kurabiyelerinize farklı bir aroma katabilirsiniz.
Yoğurtla: Hafif ve doğal bir tatlı için yoğurdunuza ekleyebilirsiniz.
Steril Kavanoz Kullanın: Reçelin uzun süre dayanması için cam kavanozları kaynar suyla sterilize etmeyi unutmayın.

Doğal ve birbirinden lezzetli reçellerinizi hem saklamak hem de sofralarınızda kullanmak için özel olarak üretilen Kilner'in Reçel Kavanozlarına göz attınız mı?

Kilner Reçel Kavanozları
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.